Coca-Cola nissen

Haddon Sundblom (1964)

The Coca-Cola Company var en av tegneren Haddon Sundbloms tidligste kunder. Samarbeidet, som staret allerede i 1924, skulle vise seg å bli et av Coca-Cola sine største reklamestunts noensinne.

Fra 1931 lagde den svensk-ettede tegneren Sundblom, minst en reklametegning av Santa Claus for Coca-Cola i året. Julenissen fikk dette året også nye klær, støvler og nytt skjegg.

I 1940 lanserte man konseptet “Somebody knew I was coming”, som ble videreført i 1942 med “They remember me”, og i 1943 med “Wherever I go..”.

Sundblom sin fremstilling av en lun og rund, skjeggete mann, med Coca-Colas karakteristiske røde og hvite farger, har ført til at den amerikanske nissen er det mest kjente motivet som er brukt i Coca-Colas julekampanjer, i butikker, og på Coca-Cola flaskens etikett.

Hadde det ikke vært for den svenskættede reklametegneren Sundblom fra Chicago, ville dagens julenisse trolig ha vært en halv meter høy gnom med pels.

I 2006, markerte The Coca-Cola Company 75 års jubileum for Sundbloms Coca-Cola Santa.

Les mer om Haddon Sundblom og Coca-Cola julenissen, på nettsidene til The Coca-Cola Company i USA. http://www.coca-colacompany.com/holidays/the-true-history-of-the-modern-day-santa-claus

Kilde: The Coca-Cola Company, Atlanta – USA

Coca-Cola Santa 1947

Coca-Cola Santa 1951

Coca-Cola Santa 1962

Kommentarer er stengt.