For alle (sammen)

For alle (sammen)

For alle (sammen)

I mai 2003 lanserte Coca-Cola for første gang i historien, en norsk reklamefilm. Det var det bergenske reklamebyrået Octan Publisis som fikk den prestisjefulle oppgaven med å lage den aller første norske reklamefilmen for brusgiganten.

Selv om konseptet kom fra Sør-Amerika, var altså dette den første reklamefilmen fra Coca-Cola med norsk tale. Octan Publicis i Norge samarbeidet med Octan Publicis i Danmark om filmen. Men Coca-Cola kaller den norsk fordi det er første gang en reklamefilm fra Coca-Cola har norsk tale.

For både reklamebyrået Octan Publisis og Coca-Cola var det en spennende tid. Og begge selskapene, som var meget stolte av sitt produkt, kunne etter hvert konstatere at dette ville bli den mest populære reklamefilmen, for et Coca-Cola produkt, vist på norske fjernsynsskjermer noensinne. Coca-Cola gjorde den derfor til sin såkalte hovedreklamefilm i 2003.

Filmen er en kjærlighetshistorie med Coca-Cola sine produkter. Lars Lillo Stenberg fra De Lillos har laget tekst til melodien i filmen som synges av Skien-artisten Jane Helene Johansen.

Den spesialkomponerte låten har hatt sitt å si, for at filmen snakker til et norsk publikum. – Sangeren har en veldig fin stemme og er en slags norsk utgave av Lisa Ekdal, sier markedsdirektør i Octan Publisis, Christian Overaa.

Men dessverre skulle det vise seg at reklamefilmen og tilhørende melodi ble for populær for Coca-Cola. Så populær ble den at Coca-Cola bestemte seg for ikke å utgi fullversjon-sangen på en CD-plate. De hadde rett og slett ikke kapasitet til å følge opp lanseringen av platen.

Ifølge Coca-Cola har filmen vært svært populær i spansktalende land. Derfor ønsket de å lage en norsk versjon. Også andre nordisk land har fulgt etter med en egen versjon av reklamefilmen.

Lars Lillo Stenberg

Lars Lillo Stenberg

Jane Helen Johansen

Jane Helen Johansen

Kommentarer er stengt.